Beste handzaag

Handzagen zijn al eeuwenlang een onmisbaar gereedschap voor houtbewerkers, timmerlieden, en doe-het-zelvers. Ze zijn eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en kunnen een grote verscheidenheid aan materialen en vormen snijden. Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten zagen zijn op de markt, van elektrische cirkelzagen tot kettingzagen, is er nog steeds iets bijzonders aan het gebruik van een handzaag. In dit artikel zullen we vertellen wat de beste handzaag is, waar je op moet letten bij het kopen van een handzaag en welke alternatieven er zijn.

 

Beste handzaag

Wat is een handzaag?

Handzagen zijn handgereedschappen die al eeuwenlang worden gebruikt en zijn ontworpen om houten voorwerpen te zagen. Over het algemeen heeft een handzaag een lang, dun, rechthoekig of driehoekig blad dat is vastgemaakt aan een handvat. Sommige handzagen hebben tandvormige randen die langs het hout worden getrokken om het te zagen, terwijl andere onderling verbonden tanden hebben die zichzelf snijden.

 

Wat is de beste handzaag?

De best beoordeelde handzaag is de Handy – Handzaag 540MM. Deze handzaag heeft een gehard zaagblad en beschikt over een antislip handvat. De handzaag is geschikt voor gangbare houtsoorten en is voorzien van een 45 en 90 graden aftekenhoek. Kortom, de ideale handzaag.

 

1. Stanley universele Handzaag Sharpcut 550mm 7 TPI

Deze universele middelgrote handzaag van Stanley heeft een lengte van 550mm en een zaagtandpatroon met 7 tanden per inch. De zaag heeft een hardpoint waardoor hij een lange en duurzame levensduur heeft. Hij heeft een softgrip handvat waarmee hij comfortabel te gebruiken is. Ook beschikt deze Stanley handzaag over een markering voor een hoekverdeling van 90 en 45 graden. Kortom, deze Stanley handzaag is ideaal voor algemeen gebruik en is geschikt voor alle soorten materialen op houtbasis.

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 18,23


1. Kinzo Kleine figuurzaag en handzaag – 15 cm – hout

Door met de Kinzo Kleine figuurzaag en handzaag 15 cm te gebruiken kunnen mensen hun creativiteit de vrije loop laten. Deze handige en compacte zaag is precies wat je nodig hebt om kleine details te kunnen zagen. Met de afmetingen van 34x1x9 cm en een gewicht van 118 gram, is de zaag ideaal om mooie figuren uit te zagen. Nu kun je overal goed bij en genieten van je creativiteit!

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 6,22


1. STANLEY Handzaag JetCut SP 380mm – 7T/inch 2-15-281

De Stanley JetCut Handzaag heeft een comfortabele handgreep van gespecialiseerd anti-shock kunststof en elastomeer. Dankzij de HardPoint vertanding heeft de zaag geen slijpen nodig, terwijl de agressieve vertanding met drie snijvlakken voor een snellere, gladder zaagbewerking zorgt. Met een aftekenhoek van 45° en 90° is hij geschikt voor zacht hout, geplastificeerde spaanplaat en PVC. Geniet dus van een betere greep en superieure controle met de handgreep van de Stanley JetCut Handzaag.

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 25,99


1. Bahco Handzaag 19- duims – Dubbel getand

Deze 19-duims handzaag van Bahco heeft XT-vertanding en extra geharde Hard-Point tanden voor het zagen van hout, plaatmateriaal, planken en ander middelgrof materiaal. De Zweedse kwaliteitstaal met speciale coating heeft een lage zaagweerstand en is roestwerend. Met een comfortabele 2-componenten handgreep met anti-slip voor meer stevigheid en schokdemping en een dikkere zaagblad voor fijne afwerking. Lengte: 47,5 cm, gewicht: 490 gram en met 9 tanden per inch en 10 spitsen per cm.

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 34,99


1. WOLF-Garten Multi-Star® Boomzaag PROFI POWER CUT SAW PRO 370 + ZM V 4 Variosteel – meslengte 37 cm – steellengte 220-400 cm – Multi-Star® klikverbinding voor steel

De WOLF-Garten Multi-Star® Boomzaag PROFI POWER CUT SAW PRO 370 is een functioneel tuingereedschap met gebogen zaagblad met speciale trektanden voor zuivere sneden. Het zaagblad is 37 cm en de grip heeft ergonomisch gevormde handgrepen met een soft touch. Met de Multi-Star® klikverbinding kunt u veilig hoger in bomen zagen. Extra waardevolle functies zijn de takkenhaak, schorsbeschermer en mesbeschermer voor veilig opbergen. De maximale controle wordt geboden door de Variosteel die tot 5,5m hoogte reikt. Gebruik de WOLF-Garten tuingereedsch

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 91,97


1. Benson Handzaag 500 mm – Comfort Handvat – Hardpoint 7 TPI

De Hardpoint Comfort Handzaag 500 mm is vervaardigd uit hoogwaardig Engels staal met speciaal geslepen hardpoint vertanding en een comfortabel 2-componenten handvat met 3 schroefbevestigingen. Met zijn 45º & 90º aftekenhoeken, een zaagbladdikte van 1.0 mm en een tandwijdte van 1.7 mm kan deze handzaag comfortabel worden gebruikt. Voorzien van een beschermstrip en ophanggat voor eenvoudige opslag. Ideaal voor het effectief zagen van verschillende materialen.

Pluspunten

Beoordeling

4.8/5

Prijs

 10,70


1. Handy – Handzaag 540MM – Zaag voor o.a. Hout – Gehard Zaagblad – Houtzaag

Voor al uw zaagklussen kunt u met vertrouwen kiezen voor de Handy Handzaag. Dit toestel is voorzien van een gehard stalen zaagblad (65MN) met een hardheid 48-50 HRC, waardoor het ideaal is voor alle gangbare houtsoorten. Daarnaast is er aan de handgreep een aftekenhoek van 90 graden en 45 graden toegevoegd. Met drie snijkanten per tand en een dubbele vertanding heeft u snel en accuraat resultaat. De handgreep is anti-slip en er is een herbruikbare tandenbeschermer meegeleverd. De HANDY is verkrijgbaar met een zaagbl

Pluspunten

Beoordeling

4.7/5

Prijs

 23,99


1. STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag – 3 snijvlakken – 12cm zaagblad

De STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag is perfect voor precisie- en afwerkingwerk. Het heeft een JetCut vertanding met 23 tpi, die nasliplbaar is voor extra scherpte. Het flexibele zaagblad en de softgrip handgreep maken het mogelijk om moeilijk werk gemakkelijker af te ronden. Het genereert krachtige prestaties bij 120 mm lengte, 99,8 g gewicht en 120 mm zaaglengte. De verpakking bevat ook een handleiding.

Pluspunten

Beoordeling

4.1/5

Prijs

 15,59


1. Stanley Houtzaag Fijn 550mm 11 TPI

Deze zaag heeft diverse kenmerken, waaronder een fijn gepolijst stalen blad voor hoge prestatie en roestvrijheid, een nieuwe behandeling van de tanden voor extra scherpte, JetCut vertanding met 3 snijvlakken voor sneller en gladder zagen en een bimateriale ergonomische handgreep voor verbeterd comfort en controle. Bovendien is de handgreep voorzien van 3 schroeven voor optimale veiligheid terwijl je werkt.

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 16,49


1. Stanley Houtzaag Tradecut Universal 550mm 8 TPI

Deze zaag is ontworpen met een ergonomisch design, waardoor het comfort en controle worden verhoogd. Hij is voorzien van drie snijvlakken die een gladder en snellere zaag kunnen creëren. De bladdikte is 0,85mm, waardoor er minder wiebelen en meer controle optreedt. Het lemmet is inductiegehard, wat betekent dat het langer scherp blijft en dat het zaagblad en handvat hetzelfde ultrasoon gelast zijn voor extra duurzaamheid. Deze zaag is 15 cm breed en heeft een 22 inch lang lemmet. Ook heeft hij een aftekenhoek van 45° en 90°.

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 20,59


1. Hand zaagdraad – handzaag – trekzaag – bomenzaag

Deze zeer compacte handzaag is het ultieme gereedschap voor precieze zaagsnedes in moeilijk bereikbare gebieden. Met zijn 5″ zaagsnede, 5 watt motor en slanke lichtgewicht behuizing is deze zeer handig in gebruik. Deze handzaag is voorzien van een hendelsluiting, veiligheidskapje, 2 x 12 tanden, een maximaal zaagvermogen van 38mm en is daarnaast ook in staat om alle metalen, houten materialen en materiaal diktes te bewerken.

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 9,95


Wat kost een handzaag?

Een eenvoudige handzaag kan minder dan € 5 kosten, maar een hoogwaardige zaag kan oplopen tot € 100 of meer. Er is een brede prijsklasse voor handzagen, afhankelijk van het type zaag en het merk.

 

Beste handzagen zaag kopen
Beste handzagen zaag kopen

Waar let je op bij het kopen van een handzaag?

Bij het kopen van een handzaag moet u rekening houden met het aantal tanden per inch, het materiaal van het blad en de constructie van het handvat. Het type zaag is afhankelijk van de taak die u wilt uitvoeren en het materiaal waar u de zaag voor gaat gebruiken. Het aantal tanden per inch (TPI) geeft aan hoe fijn of grof de tanden van de zaag zijn en beïnvloedt hoe snel de zaag door het hout snijdt. Het materiaal van het blad en de constructie van het handvat zijn ook belangrijk, omdat ze de duurzaamheid en het comfort van de zaag beïnvloeden.

 

Waar hangt de prijs van een handzaag vanaf?

De prijs van een handzaag hangt af van de kwaliteit en het type zaag. Over het algemeen zijn duurdere zagen gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan ze langer mee. De kwaliteit van het handvat en het blad, de scherpte van de tanden en de aandacht voor detail bij het fabricageproces spelen allemaal een rol bij de prijs.

 

Beste handzagen zaag kopen

Verschillende soorten handzagen

De meest gebruikte verschillende soorten handzagen zijn de Japanse trekzaag, de Amerikaanse constructiezaag, de fijngetande zaag en de universele handzaag.

  • Japanse trekzaag (tweezijdige trekzaag geschikt voor precisiewerk)
  • Amerikaanse constructiezaag (tandzagen voor zwaar bouwwerk)
  • Fijngetande zaag (voor houtsnijwerk)
  • Universele handzaag (middelgrote tanden geschikt voor algemeen zaagwerk)

Alternatieven voor een handzaag

Er zijn verschillende alternatieven voor een handzaag, variërend van elektrische zagen tot zagen met perslucht. Elektrische zagen zijn krachtiger en sneller dan handzagen en kunnen worden gebruikt voor grotere klussen. Persluchtzagen zijn ook krachtig en efficiënt, maar hebben luchtdruk nodig om te kunnen werken. Een ander alternatief is een beugelzaag, die een lang smal blad heeft en wordt gebruikt om rondingen en bochten te zagen.

FAQ’s

1. Kan ik elke handzaag gebruiken voor elke klus?
Nee, het is belangrijk om het juiste type zaag te kiezen voor de taak die u gaat uitvoeren. Verschillende zagen zijn geschikt voor verschillende taken.

2. Hoe vaak moet ik mijn handzaag slijpen?

Het slijpen van een handzaag moet minstens eenmaal per jaar worden gedaan.

3. Hoe kies ik het juiste aantal tanden per inch?

Het aantal tanden per inch is voor algemeen gebruik van een handzaag 8 tot 10 tanden per inch.

4. Wat voor materiaal moet ik kiezen voor het zaagblad?

Handzagen zijn er in verschillende materialen, waaronder koolstofstaal, hooggelegeerd staal en hardmetaal. Koolstofstaal is gemakkelijk te slijpen, terwijl hooggelegeerd staal duurzamer is. Hardmetalen zagen zijn het duurst, maar gaan het langst mee.

5. Kan ik een handzaag gebruiken om metaal te zagen?

Nee, een handzaag is niet geschikt voor het zagen van metaal. Hiervoor kunt u het beste een metaalzaag gebruiken.

6. Wat is het verschil tussen een trekzaag en een normale handzaag?

Het verschil tussen een trekzaag en een normale handzaag is dat een trekzaag tanden heeft die naar voren gericht zijn, waardoor de zaag in beide richtingen kan worden gebruikt. Een normale handzaag heeft tanden die naar beneden gericht zijn en kan alleen gebruikt worden in één richting.

7. Kan ik een handzaag gebruiken om laminaat te zagen?

Ja, maar het is aan te raden om een zaag met fijne tanden te gebruiken om splintering te voorkomen.

8. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn zaag scherp blijft?

Om te zorgen dat de zaag scherp blijft is het belangrijk om uw zaag goed schoon te maken en te slijpen wanneer dat nodig is. Berg hem daarnaast goed op in een hoes of doos om de tanden te beschermen.

9. Wat is de gemiddelde levensduur van een handzaag?

De levensduur van een handzaag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de kwaliteit van het materiaal en hoe vaak u de zaag gebruikt. Over het algemeen gaan handzagen enkele jaren mee.

10. Hoe gebruik ik een handzaag?

Zorg ervoor dat het hout goed vast zit, houd de zaaghorizontaal en begin te zagen met lange, gelijkmatige slagen. Oefen niet te veel druk uit om te voorkomen dat de zaag vastloopt.

Shopping Basket