Beste metaalzaag

Metaalzagen zijn een essentieel gereedschap in elke werkplaats of op elke bouwplaats. Het is belangrijk om de juiste zaag voor jouw toepassingen te kiezen en te weten hoe je deze moet gebruiken. In dit artikel zullen we de verschillende soorten metaalzagen, toepassingen, waar je op moet letten bij het kopen, de kosten en alternatieven bespreken.

 

Beste metaalzaag

Wat is een metaalzaag?

Een metaalzaag is een handgereedschap die wordt gebruikt voor het zagen van verschillende soorten metalen. Het blad van de zaag is speciaal ontworpen om door metaal te snijden en is meestal van gehard staal of carbide gemaakt. Metaalzagen worden gebruikt om buizen, balken, platen, profielen of ander metalen materiaal te zagen.

 

Wat is de beste metaalzaag?

De beste metaalzaag is de STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 – 5in1. Deze metaalzaag heeft een uitstekende beoordeling gekregen en is het beste in zijn categorie. Verder heeft deze metaalzaag een goede prijs/ kwaliteitverhouding.

 

1. Bahco Metaalzaagbeugel – 319

Deze professionele zaagbeugel heeft een comfortabele soft grip handgreep, een stalen buisframe met kunststof bekleding, waardoor hoge bladspanning mogelijk is voor precieze zagen. Het heef een verstelbare bladlengte tot 300mm en een TPI van 24 voor een feilloze snijvlakken. Het wordt geleverd met een betrouwbare 300 mm Sandflex® Bi-Metaal handmetaalzwaagblad voor uitstekende resultaten. Kortom, een ideale metaalzaagbeugel voor professionals.

Pluspunten

Beoordeling

5/5

Prijs

 27,00


1. STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 – 5in1

De STANLEY FatMax 5in1 is een unieke metaalzaag met vijf verschillende bevestigingen voor het zaagblad. De gele handgreep kan worden ingesteld in een positie van 90 of 45 graden. Daarnaast is het mogelijk om de metaalzaag op een zwart of geel gedeelte van de zaag te zetten voor een schrobzaag. De metaalzaag heeft een lengte van 430 mm, gewicht van 1,106 kg en kan belasting dragen van maximaal 100 kg. De verpakking bevat het metaalzaagblad en houtzaagblad voor extra gebruiksmogelijkheden en er is een speciale ruimte om reservebladen in

Pluspunten

Beoordeling

4.8/5

Prijs

 26,79


1. Benson Ijzerzaag 300mm profi

Deze Professional Metal Saw Bracket biedt een robuust stalen frame, versterkt met kunststof voor extra duurzaamheid en één 300 mm/12″ zaagblad. Het scharnierpunt bevestigingssysteem maakt het opspannen van zaagbladen veel gemakkelijker. Er zijn reserve zaagbladen verkrijgbaar onder artikelnummer 001786, zodat u altijd de juiste zaagbladen bij de hand heeft voor professionele resultaten.

Pluspunten

Beoordeling

4.2/5

Prijs

 15,95


1. STANLEY 0-15-218 Metaalzaagbeugel Junior – 150mm

De Stanley metaalzaagbeugel junior 150mm biedt je de perfecte manier om metaal veilig en zonder moeite te zagen. Met zijn comfortabel gegoten handvat, biedt het een prettige grip. Het vernikkeld frame biedt extra sterkte en schokweerstand. Bovendien is er een snelvrijmaakhendel om eenvoudig een nieuw zaagblad te klemmen en vervangen. De verpakking bevat de metaalzaagbeugel junior 150mm. Koop deze om je metaalwerk te vergemakkelijken!

Pluspunten

Beoordeling

4/5

Prijs

 10,49


1. Orange85 IJzerzaag – Metaal – 25cm – Met extra Zaag – Handvat – Metaalzaag – Handzaag – Zaag

Orange85 heeft een ijzerzaag die gemakkelijk door ijzer heen kan zagen. Het stevige handvat en de extra geleverde zaag maken het gebruik eenvoudig. Het zaaggedeelte heeft een omvang van 15 cm en het geheel is 25 cm groot. Deze zaag is van metaal en heeft een zwarte kleur. Orange85 is een bekend merk in de categorieën Sport, Outdoor, Living, Kitchen en Beauty&Care. Ze bieden kwalitatieve en stijlvolle producten.

Pluspunten

Beoordeling

4/5

Prijs

 11,95


1. Metaalzaag/ijzerzaag 15,5 cm klusbenodigdheden – Klusbenodigdheden – Gereedschap – Zagen voor metaal

Dit robuuste klusgereedschap is perfect voor de uitdagende DIY-projecten die je op je lijst hebt staan. Onze metaalzaag/ijzerzaag heeft een antislip handvat en een reserve zaagblad, zodat je altijd vertrouwen hebt als je met het gereedschap werkt. Met een zaaggedeelte van ca. 15 cm en een totale afmeting van ca. 25 cm, is het gemakkelijk op te bergen als je klaar bent. Gemaakt van metaal en kunststof kenmerken omvatten een zwarte kleur, een lengte van 25 cm, een breedte van 2 cm en een hoogte van 12

Pluspunten

Beoordeling

3/5

Prijs

 7,89


1. Silverline Junior IJzerzaag Reserve Bladen – 150 mm – 10 stuks

Deze 150 mm handzaag heeft sterke en flexibele carbon staal. Met materiaal en punt in carbon staal, 0,4 mm bladbreedte, chemisch gezwarte afwerking en een buitengewoon lichtgewicht van 3 gram. Het heeft 24 tpi per inch en is uitgerust met een gelaste pin bevestigingsmiddel met een golfvormige tand/segment. Ideaal voor het zagen van zacht hout, metaal, kunststof en composieten.

Pluspunten

Beoordeling

3/5

Prijs

 8,00


1. STANLEY FatMax Metaalzaag – met schrobzaagblad

Deze Stanley FatMax Schrob/Metaalzaag is het ideale gereedschap voor een optimale zaagervaring. Het schrobzaagblad is inzetbaar voor het zagen langs ronde of gegolfde lijnen, terwijl het zaagblad gemaakt is voor metalen ondergronden. De handgreep heeft een ergonomisch design waardoor de zaag comfortabel en makkelijk te bedienen is, waardoor het ideaal is voor werken in beperkte ruimte. De afmetingen van de verwisselbare zaagbladen bedragen 360 mm, gecombineerd met een gewicht van slechts 0,15 kg. Maximale controle en een perfect

Pluspunten

Beoordeling

2.3/5

Prijs

 16,79


1. DEWALT DWHT0-20547 | 5-IN-1 IJZERZAAG

De ijzerzaag is ideaal voor een verscheidenheid aan doeleinden, inclusief snijden van staal en staalprofielen. Het is voorzien van een 45° of 90° meshoek voor normale en vlakke sneden. De hoge spanning van het blad houdt het blad stevig vast tot 330 pound en de lage profiellaser geschikt voor zagen in krappe ruimtes. De messen hebben een lange reikwijdte en kunnen worden bevestigd aan het voorframe, waar de voorhandgreep van de ijzerzaag een pistool als greep krijgt. Opslag is ook aan boord, waar de mesl

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 33,91


1. GS ijzerzaag ‘heavy duty’ 45 cm – Metaalzaag – 300mm zaagblad

De GS IJzersterke Metaalzaag is een robuuste zaag met een comfortabel handvat met TPR-grip. Dit hulpmiddel maakt het moeiteloos een fijne snede in metaal te maken. Met een afmeting van 45 cm x 12cm x 2 cm (LxBxH) heeft deze metaalzaag een lengte van 300 mm, een gewicht van 273 gram, wat het een onmisbaar item maakt in elke DIY-er’s gereedschapskoffer. Word nu de expert in het vereenvoudigen van metalen projecten met de IJzersterke Metaalzaag van GS.

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 15,99


1. DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag

Deze zink gegoten tafelzaag biedt de ultieme duurzaamheid en een instelbare bladlengte van zowel 10″/250 mm als 12″/300 mm. Een spanningscontroleknop zorgt voor een snelle en efficiënte verandering zonder gereedschap, terwijl een handgreep voor comfort en controle zorgt. Bovendien heeft het een compact ontwerp dat geschikt is voor het snijden in krappe ruimtes. De meslengte is 300 mm.

Pluspunten

Beoordeling

0/5

Prijs

 14,75


Waar let je op bij het kopen van een metaalzaag?

Bij het kopen van een metaalzaag moet je letten op de soort zaag, de tandgrootte en scherpte, de bladlengte, het materiaal en het handvat.

 • Soort zaag: kies de zaag die past bij jouw toepassingen.
 • Tandgrootte en scherpte: fijne tanden zijn ideaal voor zachte metalen en grove tanden zijn nodig voor harde metalen.
 • Bladlengte: kies een bladlengte die geschikt is voor je werk.
 • Materiaal van het blad: gehard staal of carbide is duurzaam en gaat langer mee.
 • Comfortabel handvat: een handvat dat comfortabel en antislip is, is belangrijk voor een goede grip.
Beste Metaalzaag zaag kopen
Beste Metaalzaag zaag kopen

Wat zijn de kosten van metaalzagen?

De kosten van metaalzagen liggen gemiddeld tussen de €10 en de €500. Er zijn al handzagen te koop voor minder dan €10,-, terwijl de kosten voor decoupeerzagen en cirkelzagen tussen €50,- en €500,- kunnen liggen. Voor een kwalitatief hoogstaande reciprozaag betaal je tussen de €100,- en €300,-.

 

Hoe maak je gebruik van metaalzagen?

Om gebruik te maken van metaalzagen moet je een stappenplan volgen.

 • Kies de juiste zaag voor de taak.
 • Zorg ervoor dat het metaal veilig op een werkbank of op de grond is bevestigd.
 • Gebruik een marker om de lijn te tekenen waar je gaat zagen.
 • Zet de zaag op de lijn en begin rustig met zagen.
 • Zorg ervoor dat het blad niet te heet wordt, anders wordt het bot.
 • Houd het blad gereinigd en onderhouden.

 

Beste Metaalzaag zaag kopen

Wat zijn de verschillende soorten metaalzagen?

De verschillende soorten metaalzagen zijn de handzaag, de decoupeerzaag, de reciprozaag en de cirkelzaag.

 • Handzaag: dit is de meest voorkomende zaag die wordt gebruikt om metaal te zagen. Het heeft een lang, smal blad met fijne tanden en is ideaal voor het zagen van kleine voorwerpen.
 • Decoupeerzaag: deze zaag heeft een klein blad dat op en neer gaat en is ideaal voor het zagen van kromme lijnen in metaal.
 • Reciprozaag: deze zaag heeft een lang, recht blad dat op en neer gaat en is ideaal voor het zagen van dikke stukken metaal.
 • Cirkelzaag: deze zaag heeft een roterend blad en is ideaal voor het zagen van grote voorwerpen, zoals platen.

Wat zijn de verschillende toepassingen van metaalzagen?

De verschillende toepassingen van metaalzagen zijn, fabricage van metalen onderdelen, installatie van buizen en leidingen, bouw van constructies met metalen balken en productie van metalen meubels en kunstwerken.

 

Alternatieven voor metaalzagen

De alternatieven voor metaalzagen zijn lassen, slijpen, schuren en waterstraal snijden.

 • Lassen: lassen is een populair alternatief voor het zagen van metalen, vooral voor grotere onderdelen die niet gemakkelijk met een zaag kunnen worden bewerkt.
 • Slijpen: slijpen is een snelle manier om metalen te vormen en te bewerken, maar het is minder nauwkeurig dan zagen.
 • Schuren: schuren kan worden gebruikt om scherpe randen af te ronden en metaal glad te maken.
 • Waterstraalsnijden: waterstraalsnijden is een moderne techniek die gebruik maakt van een zeer dunne waterstraal om nauwkeurig te snijden.

FAQs

1. Wat is de beste zaag voor metaalbewerking?

De beste zaag voor metaalbewerking hangt af van de specifieke toepassing van het zagen en het type metaal dat wordt gezaagd.

2. Hoe bewaar je een zaagblad voor metaalzaag?

Het bewaren van een zaagblad doe je door het zaagblad schoon te houden, op te bergen op een droge plaats, het zaagblad te beschermen en een houder gebruiken.

3. Wat is het verschil tussen een handzaag en een decoupeerzaag?

Het verschil tussen een handzaag en een decoupeerzaag is het type zaagblad, de zaagrichting, de zaagsnede, het gebruiksgemak en de toepassing van de zaag. Een handzaag is meer geschikt voor eenvoudige klussen waarbij je alleen rechte zaagsneden nodig hebt, terwijl een decoupeerzaag geschikt is voor klussen met een hoge nauwkeurigheid en flexibiliteit.

4. Wat is de beste manier om een zaagblad te vervangen?

De beste manier om een zaagblad te vervangen is door dit stapsgewijs te doen.

5. Wat is het verschil tussen een gehard stalen blad en een carbide blad?

Het verschil tussen een gehard stalen blad en een carbide blad is het materiaal van het blad. Dit heeft effect op de duurzaamheid van het blad, de snijkwaliteit en de kosten.

6. Welke hulpmiddelen heb je nodig bij het zagen van metaal?

Bij het zagen van metaal is het aan te raden om een veiligheidsbril, gehoorbescherming, handschoenen, klemmen, aftekenmiddelen, een zaag, smeermiddel en meetinstrumenten te gebruiken.

7. Hoe onderhoudt je een metaalzaag?

Je onderhoudt een metaalzaag door de zaag schoon te houden en regelmatig te smeren.

8. Wat is het belangrijkste verschil tussen een reciprozaag en een cirkelzaag?

Het belangrijkste verschil tussen een reciprozaag en een cirkelzaag is de beweging dat ze maken tijdens het zagen.

9. Hoe maak je een zaag geschikt voor het zagen van metaal?

Een zaag maak je geschikt voor het zagen van metaal door het juiste type zaagblad te gebruiken en te zorgen dat het zaagblad scherp genoeg is.

10. Hoe werkt waterstraalsnijden?

Waterstraalsnijden is een proces waarbij water onder hoge druk wordt gebruikt om materialen te snijden.

Conclusie:
Met de juiste kennis en gereedschap kan het zagen van metaal een gemakkelijke klus zijn. Zorg dat je de juiste zaag voor jouw toepassing kunt selecteren en wees bewust van de belangrijkste eigenschappen van de zaag die je kiest. Door deze kennis en informatie kan jouw volgende project de perfecte volgende stap zijn.

Shopping Basket