Beste zaagmachine

Als je op zoek bent naar een zaagmachine, dan is het handig om te weten wat je precies zoekt. Een zaagmachine is een gereedschap dat wordt gebruikt om materialen zoals hout, metaal en kunststof te zagen. Er zijn verschillende soorten zaagmachines die allemaal hun eigen functies hebben. In dit artikel gaan we dieper in op zaagmachines en wat je moet weten voordat je er een aanschaft.

 

Beste zaagmachine

Wat is een zaagmachine?

Een zaagmachine is een gereedschap waarmee je materialen kan zagen. Dit kan zowel horizontaal als verticaal gebeuren. Afhankelijk van het type zaagmachine kan je verschillende materialen zagen, zoals hout, metaal en kunststof. Zo kan je bijvoorbeeld een cirkelzaag gebruiken om hout te zagen en een decoupeerzaag om kunststof te zagen.

 

Wat is de beste zaagmachine?

De beste zaagmachine is de Bosch PST 800 PEL Decoupeerzaag – op snoer – 530 W – Incl. koffer. Deze zaagmachine heeft de hoogste beoordeling in vergelijking met andere zaagmachines. Deze zaagmachine is geschikt voor de zwaardere zaagklussen, wordt geleverd met een extra zaagbladen set en heeft een aansluiting voor stofafzuiging, om stofvrij te kunnen werken.

 

 

1. Metabo KGS Afkortzaag – 1500 W- Ø 216 mm

Metabo KGS 216 M afkortzaag is een professionele zaagmachine met 1500W vermogen, een zaagsnelheid van 57 m/s en een toerental van 3750 toeren per minuut. Het is traploos inzetbaar voor het zagen van korte en lange materialen en heeft een robuuste constructie voor veeleisend werk. Een laserindicator, een spaanafzuiging, afneembare tafelverbredingen, extra hoekbereik voor het maken van verdekte zaagsneden maken dit een ideale oplossing. Met 13,5 kg heeft het een lichte vervoerbaarheid. Inclusief zaagblad, afkortgele

Pluspunten

Beoordeling

4.9/5

Prijs

 193,00


1. Makita HS7601J Cirkelzaag – 230 V – 190 mm – In Mbox Opbergkoffer

Deze decoupeerzaag is uiterst geschikt voor de regelmatige klusser. Het is stil in geluid, licht van gewicht maar tegelijkertijd sterk voor het uitvoeren van diverse taken. De zaag is voorzien van een universele stofafzuigaansluiting en een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken met een aangenaam machineformaat. De leveringsomvang bevat een zaagblad met een diameter van 190 mm, een breedtegeleider, een inbussleutel en een stofafzuigmondstuk. Andere kenmerken zijn de max. zaagcap. (hoogte) 0° van 68 mm

Pluspunten

Beoordeling

4.8/5

Prijs

 143,95


1. Powerplus POWX0562 Invalzaag – 1200W – Ø165mm – Incl. geleiderails, stofafzuigingaansluiting en 24T invalzaagblad

Met deze 1200W invalzaag van Powerplus maak je precies afgewerkte producten. Je snijdt nauwkeurig stukken uit grote panelen, zoals deurpanelen, voor alle soorten materialen. Zo kan je bijvoorbeeld hout, gelijkaardige materialen, gipsplaat, cementgebonden vezelplaten en plastic zagen. Het Ø165mm-zaagblad laat toe om tot een diepte van 56 mm te zagen en de geleiderail zorgt voor rechte sneden. Met de schaal en diepte-indicatoren kan je de zaaghoek en diepte precies instellen, dankzij de vergrendelingshendel is het zaagblad eenvoud

Pluspunten

Beoordeling

4.7/5

Prijs

 129,00


1. FERM RSA1001 Reciprozaagbladenset – 9 Stuks – Universeel gebruik

De FERM RSA1001 Zaagbladenset bevat 9 stuks en is geschikt voor alle reciprozagen van FERM. Deze sterk en duurzaam productie accessoires garanderen perfecte resultaten in een breed scala aan toepassingen. Hoogwaardige materialen en ergonomisch design maken deze powertools en accessoires van FERM tot een must have voor iedere klusser. FERM heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige tools voor de internationale markt.

Pluspunten

Beoordeling

4.7/5

Prijs

 14,95


1. Bosch Decoupeerzaagbladen Set – 10-delig – Voor zagen in hout en metaal

Deze complete decoupeerzaagset van Bosch is een perfecte oplossing voor doe-het-zelvers die zagen in zowel hout als metaal. De zaagbladen hebben allemaal een T-aansluiting en passen daardoor ook op decoupeerzagen van andere merken zoals Black & Decker, Makita, Metabo en Skil. Deze set bevat 2x T101B, 2x T144D, 2x T119BO, 2x T118A en 2x T127D. Als wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap heeft Bosch voor elke klus het perfecte gereedschap en de allerbeste accessoires!

Pluspunten

Beoordeling

4.7/5

Prijs

 15,19


1. BLACK+DECKER KS880EC-QS Elektrische reciprozaag – 400W – Variabele snelheid – 239mm – Zonder koffer

De BLACK+DECKER KS880EC-QS elektrische handzaag is een veelzijdig en krachtig apparaat. U kunt rechte of gebogen zaagsneden maken in hout, metaal en kunststof. Draai de knoppen vast met de sleutelvrije snelspanklem en wissel van zaagblad met het unieke snelspansysteem. Met een vermogen van 400W, een voltage van 230V en een variabel instelbare snelheid, kunt u veilig en nauwkeurig zagen. Bescherm uzelf met de veiligheidsschakelaar, die voorkomt dat de machine per ongeluk wordt ingeschakeld.

Pluspunten

Beoordeling

4.5/5

Prijs

 62,29


1. VONROC Reciprozaag – 900W – Draaibaar handvat – Incl. 3 zaagbladen voor hout & metaal

De VONROC RS502AC Reciprozaag profiteert u van ongekend veel mogelijkheden; van het zagen van nat hout en kunststof tot het maken van gaten in plaatmateriaal. Met zijn vermogen van 900 watt, 3 meter lange kabel, 3 meegeleverde zaagbladen, vergrendelknop, snelwissel-systeem en draaibare handgreep profiteert u optimaal. De VONROC RS502AC Reciprozaag is tevens voorzien van een 2 jaar garantie. Bestel nu en ‘Build Your Future’!

Pluspunten

Beoordeling

4.5/5

Prijs

 49,95


1. VONROC Afkortzaag – Verstekzaag – 1700W – Ø216MM – 4900 /min – Met laser, tafelverbreders & diepteregeling – Incl. zaagblad en werkstukklem

De VONROC afkortzaag MS503AC heeft een krachtig vermogen van 1700W en een hoog toerental van 4900 omwentelingen per minuut. Gebruik de zaag voor afkort- en verstekzaagsneden in hard- of zachthout, spaanplaat of vezelplaat. Maak verstekzaagsneden met -45° tot +45° hoeken. Gebruik de meegeleverde Ø216mm 40-tands zaagblad voor snel en netjes zagen. Met de laser heb je goed zicht op je zaaglijn. Verstevig je werkstuk met de werkstukklem en de stofzak voor een nette werkplek

Pluspunten

Beoordeling

4.2/5

Prijs

 84,95


1. FERM Reciprozaag – 710W – Soft grip handvat – Snelwisselsysteem – Variabele snelheid – Lock-on switch – incl. 2 zaagbladen

De FERM RSM1019 is een krachtige reciprozaag met 710 watt vermogen en 20mm zaagbeweging. Ideaal voor het zagen van verschillende materialen zoals metalen leidingen en PVC-buizen, maar ook het snoeien van bomen of struiken. De verstelbare voorplaat en soft grip handgreep bieden optimaal werkcomfort. Met de lock-on schakelaar wordt een continue loop gecreëerd en wisselen van het zaagblad kan eenvoudig via het snelwisselsysteem. In de verpakking: FERM RSM1019, inbusleutel, 2 zaagbladen (130mm – 11TPI en 82mm – 30TPI),

Pluspunten

Beoordeling

4.1/5

Prijs

 36,95


1. FERM Zaagtafel 800W – Incl. Ø200mm 24T zaagblad, verstekgeleider, parallelgeleider, duwstok en stofzuigaansluiting

De FERM TSM1036 is een robuuste zaagtafel met een krachtige 800W inductiemotor. Perfect voor het zagen van allerlei soorten hout en plaatmateriaal. Door het gewicht en de compactheid van de machine is deze eenvoudig te verplaatsen. Wordt standaard geleverd met een 24T zaagblad, verstek– en parallelgeleider, duwstok en stofzuigaansluiting. Met deze multifunctionele zaagmachine maak je nauwkeurige zaagsneden met een 0 tot 45° hoekinstelling. Gebruik, prestatie en ergonomisch design gegarandeerd door het Nederlandse gereedschapsmer

Pluspunten

Beoordeling

3.7/5

Prijs

 99,95


Wat kost een zaagmachine?

De prijzen van zaagmachines variëren van enkele tientjes tot duizenden euro’s. De prijs van een zaagmachine hangt af van het type en de kwaliteit. Over het algemeen zijn zaagmachines die geschikt zijn om metaal te zagen duurder dan zaagmachines die alleen geschikt zijn om hout te zagen. Ook zijn professionele zaagmachines duurder dan hobbyzaagmachines.

 

Beste zaagmachine zaag kopen
Beste zaagmachine zaag kopen

Waar let je op bij het aankopen van een zaagmachine?

Bij het aanschaffen van een zaagmachine is het belangrijk om te kijken naar de zaagcapaciteit en de nauwkeurigheid van de zaagsneden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidseisen en de gebruiksvriendelijkheid van de zaagmachine.

 

Waar hangt de prijs van een zaagmachine vanaf?

De prijs van een zaagmachine hangt af van het type zaagmachine, maar ook de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden hebben invloed op de prijs. Daarnaast is het merk van de zaagmachine een belangrijke factor in de prijsbepaling.

 

Beste zaagmachine zaag kopen

Verschillende soorten zaagmachines

Er zijn verschillende soorten zaagmachines zoals de cirkelzaag, decoupeerzaag, zaagtafel en afkortzaag. Elke zaagmachine heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Zo zijn cirkelzagen geschikt voor het zagen van lange, rechte lijnen en is een decoupeerzaag ideaal voor het zagen van complexe vormen.

Alternatieven voor een zaagmachine

Een alternatief voor voor een zaagmachine is bijvoorbeeld om een handzaag te gebruiken of de materialen laten zagen bij de bouwmarkt. Daarnaast zijn er ook speciale zagen verkrijgbaar, zoals de multizaag en de reciprozaag, die een alternatief kunnen bieden voor de zaagmachine.

FAQ’s

1. Welk type zaagmachine gebruik je voor hout?
Een cirkelzaag en een decoupeerzaag zijn beide geschikt om hout te zagen.

2. Kan je met een zaagmachine ook metaal zagen?
Ja, er zijn zaagmachines die geschikt zijn om metaal te zagen, zoals een metaalzaag en een afkortzaag.

3. Waar moet ik op letten bij het kopen van een zaagmachine?
Let bij het kopen vaan een zaagmachine op de zaagcapaciteit, de nauwkeurigheid van de zaagsneden, de veiligheidseisen, de gebruiksvriendelijkheid en de toepassingsmogelijkheden van de zaagmachine.

4. Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een decoupeerzaag?
Een cirkelzaag is geschikt voor het zagen van rechte lijnen, terwijl een decoupeerzaag geschikt is voor het zagen van complexe vormen.

5. Kan ik materialen laten zagen bij de bouwmarkt?
Ja, bij veel bouwmarkten is het mogelijk om materialen te laten zagen.

Shopping Basket